Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek M.Y.O. Müdürü Yumuşak: Erdek'te turizm geriye gidiyor”

Erdek M.Y.O. Müdürü Yumuşak:  Erdek

Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Yumuşak, Erdek turizminin günü kurtarmaktan öteye geçmediğini ileri sürdü.

Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Yumuşak, Erdek turizminin günü kurtarmaktan öteye geçmediğini ileri sürdü. Yumuşak, Erdek turizmi hakkında yaptığı açıklamada, ilçede turizmin gelişmesi yerine geriye gittiğini öne sürdü.
İlçe turizminin, günü kurtarma düşüncesi nedeniyle hizmet kalitesinin sürekli düştüğünü savunan Doç.Dr. Sedat Yumuşak şöyle konuştu: “Eski yıllarda başta Almanlar olmak üzere çok sayıda yabancı turistin geldiği Erdek’i artık yabancı turistler tercih etmiyor. Turizm sezonunda Erdek’te fiyatlar pahalı, turlar ise hiç uğramıyor. Tanıtım eksikliği fazla olup ilçenin, coğrafi açıdan içeride kalması da ayrı bir dezavantaj. Ören yerleri turizme halen açılmadı. Kyzikos ve Zeytinliada ise inanç turizmine kazandırılamadı. Turizmde müşteri, öncelikle hizmetin kalesine bakar. Bir müşteri memnun ayrılırsa 10, memnun kalmazsa 100 kişiye söyler. Yani turizmde memnuniyetsizliğin hasarı çok büyüktür. Bu nedenlerle Erdek, turizmi artık sadece deniz-kum-güneş üçgeninden görmekten vazgeçmeli, çeşitlendirerek zenginleştirilmelidir.”



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli